קיק בוקס הפיתרון למיגור אלימות


מקובל לחשוב כי העוסקים באיגרוף, קיק-בוקס ואיגרוף תאילנדי, הינם אנשים אגרסיבים המחפשים להנחית מהלומות בכל הזדמנות, אולם ההיפך הוא הנכון, מחקרים הוכיחו כי העוסקים באומנויות הלחימה, הינם אנשים רגועים, שקולים הנמנעים מלהסתבך בתיגרות רחוב. הכיצד? באומנויות הלחימה לומד האדם משמעת עצמית המקנה לו שליטה מלאה על המוח והמחשבה המובילה לשליטה מלאה על הגוף. המתאמן לומד להעריך את עוצמת המכה אשר ביכולתו להנחית ואת הנזק שמכה זו עלולה לגרום לאדם אחר.


כמו-כן במהלך האימון פורק המתאמן את כל האגרסיביות ואת כל הזעם והתיסכול של חיי היום יום, ניתן בהחלט לומר כי לאחר אימון,המתאמן יוצא "אדם חדש". העוסקים באומנויות הלחימה, מתייחסים לאימון כספורט לכל דבר ובין המתאמנים שוררת אחווה וכבוד הדדי המלווים אותם גם בתחרויות וגם בחיי היום יום.


ואולם, במידה והמתאמן יותקף, יידע הוא להגיב מהר וחזק על מנת לנטרל את התוקף. אין ספק כי כבוד הדדי,סובלנות, ושליטה עצמית הינם צרכים חיוניים בימינו ואם לא נלמד לפתח אותם הרי כי רמת האלימות תרקיע שחקים. "שטיפות מוח" בלבד נגד אלימות אינן מספיקות, המוח חייב לעבוד בשילוב הגוף על מנת להגיע למצב בו נרגיע את גופני ומוחנו ורק אז נוכל להבין טוב יותר את כל נושא הכבוד ההדדי, הסובלנות, והשליטה העצמית.


לדוגמא, ראו מה קורה במשחקי הכדורגל כאשר שחקנים מתגרים לא פעם האחד בחברו,לעומתם זוג מתחרים בזירה ה"מכים" האחד את השני למשך דקות ארוכות, מסיימים את הקרב בלחיצת יד וחיבוקים הדדיים???!!! זו הגדולה והייחודיות שבספורט הקיק-בוקס בפרט ואומנויות הלחימה בכלל.​

פרוייקט "קיק-בוקס למיגור האלימות"


פרוייקט "קיק-בוקס למיגור האלימות" המבוסס בעיקרו על אומנות הלחימה, הקיק-בוקס, נועד בכדי לתת מענה לבעיית האלימות ההולכת ופושה בחברה הישראלית. אלימות של ילדים ובני נוער, נובעת מחיקויים של דוגמאות שליליות הניתנות לילדים ולבני הנוער מחיי היומיום במצעות האינטרנט, טלויזיה, משחקי מחשב, ועוד.


תכנית האימונים הייחודית בפרוייקט, מחליפה אלמנטים חסרים רבים בחיי הילדים והנוער כולל מודל לחיקוי, הצגת סמכות, הסיכוי להצבת מטרות והגשמתן, שיפור המצב המחשבתי / מנטאלי, והחשוב ביותר - הרגשה של תקווה לעתיד, והאמונה בעצמך וביכולותך.


השימוש באלימות אצל ילדים הוא למעשה פורקן של מתחים ואגרסיות, אלה נאגרים בגופו של הילד עד לרגע ה"פיצוץ" אשר משחרר אותם, אך בצורה ובמובן השלילי המתורגם לאלימות מיותרת ומסוכנת. במסגרת פרוייקט "קיק-בוקס למיגור האלימות" לומד הילד איך לשלוט בגופו ופיתוח קו חשיבה נכון וחיובי, זאת תוך כדי פריקת מתחים ואגרסיות באימונים מוסדרים ובטיחותיים מבלי לגרום נזק לילד אחר!!


הוכח בעבודת הפרוייקט כי גדולת האימונים היא להפוך ילד ממופנם לפתוח, ומאגרסיבי למתון ומחושב, כמו כן, נוכחתי לדעת כי הישגים ספורטיביים משתלבים עם הישגים לימודיים וכי ילדים ונוער העוסקים בספורט הקיק-בוקס הופכים למרוכזים יותר דבר העוזר להם בלימודים. מטרת הפרוייקט בנוסף, היא לנתק את הילד משיגרת השיעמום והעיסוק בדברים בטלים אשר הינם תוצאה ברורה של השיעמום, ולחבר את הילד/ילדה לעולם אחר בריא יותר ומאתגר יותר.


האתגרים אשר מציב הפרוייקט בפני הילד מלמדות אותו להכיר את הצד האחר שבו, צד אותו בספק אם הכיר עד היום, זהו אמנם תהליך ארוך ומורכב אשר במהלכו לומד הילד להתמודד בכוחות עצמו עם אתגרים ובעיות הניצבות בדרכו ליעד הסופי: ההכרה ב"אני" האמיתי שנמצא בכל ילד/ה וכן בכל אחד ואחת מאיתנו.


בתאריך 24 ביוני 2008 נערך טקס סיום שנת 2008 של פרוייקט "קיק-בוקס למניעת אלימות" בבית הספר "נופים", ת"א. בטקס השתתפו כיתות א' עד ו' של בית הספר. הטקס נערך ע"י אורי צבי מייסד הפרוייקט, את המדליות העניק אלוף ישראל לנוער בקיק-בוקס, סשה מישנקו אשר הדגים טכניקות קיק-בוקס בפני הנוכחים בטקס. נציגי הכיתות אשר השתתפו בטקס (בת ובן מכל כיתה) הפגינו רמה גבוהה של ביצוע תרגילים מעשיים וענו במדוייק על השאלות העיוניות. הכיתות המצטיינות בפרוייקט "קיק-בוקס למניעת אלימות" בביה"ס לשנת 2008 הן: א'-2, ב'-1, ג'-2, ד-2, ה-2, ו'-2. אם לשפוט עפ"י טקס הסיום של הפרוייקט לשנת הלימודים 2008, הרי כי הפרוייקט "קיק-בוקס למניעת אלימות", עלה על דרך המלך.

מועדון הנוער - קרית שלום

 

מועדון הנוער ממוקם בלב שכונת קרית שלום, בדרום ת"א אשר בה מתגוררים מאות בני נוער. מטרות המועדון הן: א. ביסוס מרחב נוח, נעים ובטוח לנערים ולנערות, בו יוכלו להביא עצמם לידי ביטוי. ב. יצירת מרחב שיאפשר גישה לנערים ולנערות המתקשים/המתקשות להגיע למסגרות נורמטיביות קיימות. ג. יצירת מצע להעצמה לנערים ולנערות תוך חשיפת נקודות החוזק של כל אחד ואחת. פה למעשה מתחיל השילוב בין "מועדון הנוער - קרית שלום" לבין "מועדון קרב". הנערים והנערות במסגרת פעילות מועדון הנוער, מגיעים פעמיים בשבוע לאימונים ב "מועדון קרב". השילוב עובד בצורה יוצאת מן הכלל והנערים מקפידים להופיע לאימונים באופן סדיר ונהנים מאימון גופני ומפגש חברתי כאחד תוך כדי פיתוח הביטחון העצמי, החשיבה העצמית, וכמובן ההגנה העצמית.


"אכפת"-המחלקה לקידום נוער ע.ת.א

התאחדות "איילת"​

הנהלת ביה"ס "נופים"

שחקן הקולנוע ואומן הלחימה, צ'אק נוריס הינו המייסד של פרוייקט דומה בארה"ב החל משנת 1990 בשם: kick drugs out of america, כחניכו וההולך בדרכו של צ'אק נוריס, החליט אורי צבי על הקמת פרוייקט דומה בישראל.​

Share by: